Bike lease

Klaar voor de toekomst met tal van mobiliteitsoplossingen naast de klassieke leasewagen

Mobiliteit 6 Aug 2024

Arval Belgium staat bekend als leasingmaatschappij van auto’s, met tegenwoordig maar liefst 110.000 leasingwagens op de weg in België. Maar wist je dat leasing niet de enige service is die we bieden? Meer dan ooit biedt Arval Belgium ook alternatieve oplossingen in een permanent veranderende mobiliteitswereld.

Digitalisering, flexwerken, steeds uitbreidende steden en ellenlange files: ze doen ons allemaal nadenken over onze mobiliteitsbehoeften. Professionals, kmo’s, grote multinationals en overheidsinstellingen kunnen bij Arval aankloppen voor deskundig advies, een kwalitatieve service en oplossingen op maat om zo de mobiliteit van hun medewerkers te optimaliseren en de risico’s van hun wagenparkbeheer uit te besteden.

Christophe Janssen, Senior Mobility Leader bij Arval Belgium, legt uit hoe Arval ondernemingen kan helpen met alternatieve en duurzame mobiliteitsoplossingen.

 

De mobiliteitsmarkt is volop in beweging

“De markt van de mobiliteit evolueert zo snel. We stellen vast dat er een verschuiving plaatsvindt in de keuzes die mensen maken in hun transportmiddelen. Denk maar aan carpooling, de elektrische step in de steden of elektrische scooters waarvoor je weinig parking nodig hebt. Het eigen huis wordt ook meer een deeltijdse werkplek, en dus is thuiswerk in de realiteit een deel van de mobiliteit geworden.

Het is belangrijk voor ondernemingen en overheidsinstellingen dat ze mee zijn met die trends. Bij Arval kunnen ze steeds terecht voor advies en steun bij het optimaliseren van hun mobiliteitsbeheer, en helpen we hen om te kiezen voor de juiste alternatieve oplossingen voor een duurzame mobiliteit op maat van hun specifieke context.”

 

Fiscaalvriendelijk federaal mobiliteitsbudget

“We adviseren ondernemingen onder andere om het federaal mobiliteitsbudget aan te wenden in hun mobiliteitsstrategie. Dit mobiliteitsbudget werd enkele jaren geleden gecreëerd door de federale overheid om groene alternatieven te voorzien voor werknemers die recht hebben op een bedrijfswagen. Het federaal mobiliteitsbudget is dus een vorm van vernieuwd cafetariaplan dat organisaties een breed gamma aan alternatieve, toekomstgerichte en fiscaal gunstige oplossingen biedt.

Werknemers kunnen met het mobiliteitsbudget hun budget van een bedrijfswagen inruilen voor een jaarlijks bedrag waarmee ze hun mobiliteit op een milieuvriendelijkere en fiscaal gunstige manier invullen. Dit budget is vrij te kiezen en besteden binnen drie pijlers:

  • een elektrische wagen of een wagen die aan bepaalde normen voldoet;
  • allerlei duurzame vervoersmiddelen zoals een elektrische fiets, scooter, een deelauto of het openbaar vervoer;
  • het huurgeld of de interesten en kapitaalaflossingen van een hypothecaire lening, als de werknemer binnen een straal van 10 kilometer van hun werkplaats woont.

Indien het budget nog niet volledig is besteed in deze drie pijlers, kan de werknemer zelfs kiezen om het resterende bedrag in geld te laten uitbetalen. Met dit budget kunnen heel wat transportkosten voor privédoeleinden aangewend worden, zoals om met de kinderen naar zee of de Ardennen te gaan.”

 

De verschillende oplossingen van Arval

“Bij Arval beschikken we alvast over de juiste tools om organisaties te helpen met de implementatie van dit mobiliteitsbudget voor hun werknemers, rekening houdend met de bestaande regelgeving en de specifieke organisatiecontext."

Arval Bike Lease

Meer en meer werkgevers maken het werknemers makkelijk om met de fiets te komen werken. Arval Bike Lease vult deze trend perfect aan, want steeds meer klanten kiezen voor het leasen van een fiets. Ze kunnen tegen een minimale prijs genieten van een all-inclusive en fiscaal interessante formule. Door te kiezen voor een Arval Bike Lease, kiezen ze voor gemoedsrust. De formule bestaat uit een leasingcontract van 3 jaar, waarbij zowel het onderhoud, de verzekering als de pechverhelping volledig inbegrepen zijn. Werknemers kunnen de fiets na deze drie jaar ook aan een gunstige prijs overnemen, indien ze dit wensen.

Arval Car Sharing

Door wagens te delen, kunnen ondernemingen hun vloot flexibeler inzetten. Met een gedeelde vloot worden werknemers mobieler, productiever en extra gemotiveerd, en dit tegen een minimale prijs. De oplossing is ideaal voor werknemers die geen bedrijfswagen hebben, maar voor hun job regelmatig de baan op moeten.

Arval Car Sharing kan rekenen op heel wat interesse bij onze klanten. Car Sharing zorgt voor een efficiënt gebruik van het wagenpark, doordat je het onnodig stilstaan van de auto’s en bedrijfswagens beperkt. Werknemers die met de fiets of bus naar het werk komen, kunnen met deze bedrijfsdeelwagens naar een klant, andere vestiging of ander gebouw op de site rijden. Ze reserveren online, en in een handomdraai staat de wagen klaar. Een smartphone of badge vervangt de contactsleutel, die niet meer nodig is. Ze regelen dus alles vlot via de app op hun smartphone.

Arval Connect

Arval Connect biedt een up-to-date blik op het wagenpark met behulp van gemonitorde data op de voertuigen. Christophe Janssen: “Wanneer moet de wagen naar de garage voor onderhoud? Waar zijn de wagens momenteel? Hoe kunnen we onze trajecten optimaliseren? Een elektronische doos met de nodige sensoren en een gps-module meten de rijstijldata, het brandstofverbruik en het aantal gereden kilometers, indien een klant dit wenst zelfs in real-time. Arval Connect biedt tal van mogelijkheden voor een optimaal en efficiënt vlootbeheer, tot zelfs mogelijk het laten dalen van de premie van de verzekering.

Lees meer Toon minder